top of page
  • Forfatters billedeChristina Lykke

Første spadestik på Juvre Engsø

Opdateret: 20. dec. 2022

Torsdag d.3. marts 2022 blev første spadestik taget, til det der skal blive Rømøs største ferskevandssø. Målet med den kunstige sø er at skabe bedre vilkår for særligt ynglefuglene i Vadehavsområdet

Velkommen til første blog-indlæg fra Juvre Engsø. Vi vil forsøge at holde jer, som er interesseret i dette projekt, så godt opdateret som muligt via denne hjemmeside. Her vil vi skrive små blog indlæg med udvikling og nyheder. God fornøjelse og tak for din interesse.

- Det er fantastisk endelig at være i gang. Det er to år siden, at vi sendte ansøgningen, og nu står vi her, sagde Morten Sextus til Jyske Vestkysten d. 3. Marts 2022

Der var en smuk eftermiddag i marts måned og mange folk var mødt op til Første Spadestik på Juvre Engsø. Der var fine taler fra forskellige samarbejdspartnere og efterfølgende kunne man få sig en hotdog og en sludder med de fremmødte.


Et unikt samarbejde

Bag ideen står de to lokale lodsejere fra Rømø; Morten Sextus og Ole Stenrøjl Bleeg. De har lagt 20 hektar jord til dette naturprojekt, som bliver udført i tæt samarbejde mellem de to lodsejer, Nationalpark Vadehavet, Tønder Kommune og Aage V. Jensens Naturfond. Sidstnævnte har støttet naturprojektet med 940.000 kroner.


Der blev skrevet lidt om arrangementer i de lokale medier, som du kan se og læser her på siden


Galleri med billeder fra dagen:


Seneste blogindlæg

Se alle

Kommentare


bottom of page